مطالب دورژانس

معرفی تگ RFID و تگ خوان

خرید تگ و تگ خوان | تگ RFID چیست | دورژانس

تگ RFID چیست؟

تگ RFID وسیله ای برای تشخیص و شناسایی فرد و یا جسمی در سیستم کنترل تردد آراِف‌آی‌دی (RFID) است. تگ های RFID یا همان تگ های برچسبی شامل اطلاعات و داده های شناسایی هستند و برخی از آن ها دارای قدرت پردازش اطلاعات بوده و توانایی آن را دارد تا توسط امواج رادیویی با تگ خوان ارتباط داشته و اطلاعات تشخیص داده شده را که ماهیت آن یک سریال نامبر یا شماره سریال است را برای تگخوان بفرستد. تگ های برچسبی از چند شناسه و مشخصات از قبیل میزان حافظه و گنجایش، قدرت پردازش کردن، شکل ظاهری و مشخصات فیزیکی، فرکانس کاری، برد تبادل داده ها و اطلاعات، میزان امنیت آنها و قابلیت نوشتن داده ها و اطلاعات با یکدیگر متفاوت هستند که در ادامه به بررسی بیشتر آن ها می‌پردازیم. با دورژانس همراه باشید.

تگ RFID چگونه کار میکند؟

نحوه عملکرد برچسب RFID به شکلی است که هر یک از لیبل های RFID به تنهایی مجهز به یک گیرنده و یک فرستنده است که با این سیستم می تواند با تگ خوان RFID ارتباط برقرار کند. از لحاظ ساختار داخلی تگ ها دارای دو قسمت تراشه و آنتن هستند و شایان ذکر است داده ها و اطلاعات هر تراشه توسط آنتن انتقال داده می‌شود.

تگ RFID به چه اَشکالی در بازار یافت می شود؟

جالب است بدانید تگ های برچسبی با در نظر داشتن نوع و سطح تکنولوژی آن، در اندازه و ابعاد متفاوتی ساخته و یافت می‌شوند. یک تگ RFID می‌تواند به شکل یک برچسب یا یک لیبل در سایز و اندازه کوچک نزدیک به اندازه یک سکه و یا همچنین می‌تواند در ابعاد یک کارت شناسایی برای در دست گرفتن و حمل ساده کاربر و یا در ابعاد یک خودکار برای چسباندن آن به یک تریلر و حتی می‌تواند در سایز یک آجر برای گذاشتن داخل یک تانکر باشد. البته رایج ترین نوع تگ های RFID، با توجه به شکل ظاهری و فیزیکی آن ها معمولا مدل برچسب یا لیبل و یا کارت RFID می‌باشد. به موارد زیر توجه بفرمایید:

  • تگ RFID (تگ برچسبی) مشابه کارت های اعتباری
  • تگ های هوشمندی که به صورت یک لایه کاغذی شکل بر روی تراشه قرار می‌گیرد.
  • تگ برچسبی که برای محل های حساس با قابلیت فرسایش مثل آب استفاده می‌شوند و درون یک کپسول شیشه ای قرار می‌گیرند.
  • تگ های RFID از جنس پلاستیک پی وی سی هستند و شایان ذکر است به دلیل وجود مقاومت بالایی که دارند می‌توان چند بار از آن ها استفاده کرد.
  • تگ برچسبی سایز کوچک که بیشتر شبیه به جاکلیدی هستند برای گذاشتن داخل اشیا، لباس و.. می‌باشند.

تراشه تگ RFID

مقاله پیشنهادی دورژانس: هر آنچه در مورد سیستم پلاک خوان باید بدانیم

نحوه پردازش تگ

بعضی از تگ های RFID مجهز به منطق ساده برای مدیریت و کنترل ارتباط به شکل رادیویی و همچنین یک حافظه کوچک در راستای ذخیره داده ها و اطلاعات هستند. و برخی دیگر از تگ ها شامل پردازنده های قوی و در مواردی حتی مجهز به کمک پردازنده و همینطور رمز و حافظه بالا هستند که این نوع از تگ ها در حقیقت یک کامپیوتر کامل اما در ابعاد مینیاتوری هستند. نکته قابل توجه تگ هایی که قابلیت پردازش کردن دارند آنجا است که از امنیت بسیار بالایی نسبت به تگی که این قابلیت را ندارد برخوردار هستند. از لحاظ منبع تغذیه و انرژی مصرفی آن ها باید بگوییم که تگ های برچسبی، نیاز به انرژی مکفی برای کار دارند. پس بنابراین یا باید از از باتری استفاده کرده و یا باید در برد کوتاه با ریدر برای دریافت انرژی از امواج رادیویی کار کنند.

انواع فرکانس تگ های برچسبی

تگ های آراف‌آی‌دی در بحث فرکانس به سه گروه تقسیم می‌شوند:

  • LF Low Frequency: این نوع در محدوده KHz 125 کار می‌کند. عملکرد این فرکانس به شکلی است که برد ارتباطی ریدر و تگ کوتاه و در حقیقت کمتر از 10 سانتی متر است و به همین علت به واسطه فاصله کوتاه و سرعت پایین، اطلاعات محدودی در حد شماره سریال جابه‌جا شده و عمدتاً امنیت بالایی ندارند.
  • HF High Frequency: فرکانس این نوع MHz56 است. برد ارتباطی در این نوع کوتاه و نهایت در حد چند سانتی متر است و به همین دلیل اطلاعات با سرعت خوبی رد و بدل شده و انرژی نیز به مقدار مناسبی به تگ می‌رسد. این نوع تگ از امنیت بالایی برخوردار است.
  • UHF Ultra High Frequency: فرکانس این نوع در حدود MHz 900 است. برد ارتباطی نسبتا بالایی دارد که به حدود 10 متر می‌رسد و همچنین سرعت نسبتا خوبی نیز دارد. اما در این نوع ارژی نه چندان مناسبی به تگ میرسد.

دسته بندی تگ ها براساس تامین انرژی

تگ های RFID از لحاظ تامین کردن انرژی مورد نیاز به سه گروه تقسیم می‌شوند:

  1. تگ فعال یا تگ های Active: این نوع تگ ها خودشان مجهز به منبع تغذیه داخلی هستند و پردازنده سیگنال های خارجی برای تامین انرژی از آن ها کمک می‌گیرد.
  2. تگ های نیمه فعال یا تگ های Semi passive: این نوع آن دسته از تگ هایی هستند که داخلشان یک باتری وجود دارد و سرعت بالاتری نسبت به تگ های غیر فعال دارند. همچنین عملکرد آن ها به نحوی است که زمانی که به ریدر نزدیک می‌شوند فعال شده و شروع به استفاده از منبع تغذیه باتری می‌کند تا بتواند به راحتی به تبادل اطلاعات بپردازد. افزون بر توضیحات فوق این نوع تگ برای مکان هایی مورد استفاده و مناسب است که دارای فلز زیاد بوده و سبب ضعیف شدن میدان RF شوند.
  3. تگ های غیر فعال یا تگ های passive: این نوع از تگ ها خودشان منبع تغذیه ای نداشته و در حقیقت انرژی مورد نیاز را از میدان های الکترومغناطیسی که از توسط ریدر بوجود آمده است تامین می‌کنند.

انواع مختلف تگ های برچسبی

همانطور ک به آن اشاره کردیم، تگ هارا از لحاظ خصوصیات مختلف می‌توان دسته بندی کرد:

  • دسته اول: از لحاظ فرکانس های متفاوت، که در این گروه تگ های فعال، نیمه فعال و غیر فعال قرار دارند.
  • دسته دوم: از لحاظ شکل فیزیکی و ظاهری، که در این گروه تگ های برچسبی، تگ های کارتی و همچنین هارد تگ ها قرار گرفته‌اند.
  • دسته سوم: از لحاظ قرارگرفتن در شرایط محیطی و تنوع آن، که در این گروه تگ های مقاوم در برابر ضربه، مقاومت بالا در برابر آب و همچنین مقاوم در برابر گرما و حرارت قرار دارند.
  • دسته چهارم: از لحاظ متنوع بودن در نوع کاربرد، که در این گروه تگ های لباس و پوشاک، تگ های طلا و جواهرات، تگ های دام و موجودات زنده، تگ های پلمپ و همچنین تگ های مناسب برای مدیریت مال و دارایی قرار دارند.

تنوع تگ های برچسبی در کارکرد آن ها

در ادامه به بررسی تنوع تگ های برچسبی در کارکرد آن ها می‌پردازیم:

تگ برچسبی پوشاک، طلا و جواهرات و اشیا

از این نوع تگ ها برای جلوگیری از به سرقت بردن اجناس استفاده می‌شود و نحوه استفاده از این محصول به شکلی است که روی سطح هر کالا نصب شده و زمانی که مشتری آن محصول را خریداری کند در هنگام خروج از فروشگاه، این تگ توسط فروشنده غیرفعال شده و اگر غیر فعال نشود در هنگام خارج شدن فرد همراه با کالا، سیستم امنیتی فروشگاه فعال می‌شود.

تگ موجودات زنده و دام

از این تگ ها در دامداری و مکان هایی که در آن ها از موجودات زنده نگهداری می‌شود، استفاده شده و از مزیت های آن حاکم شدن نظم در آن مکان و همچنین رسیدگی بیشتر به حیوانات است. نحوه استفاده از این محصول به این شکل یعنی از زمانی که روی بدن موجودات لحاظ می‌شود، میزان داروی مناسب، غدا و همچنین موقعیت مکانی آن حیوان قابل دنبال کردن است.

 

تگ مورد استفاده در بیمارستان ها

از تگ های برچسبی در بیمارستان ها و مراکز درمانی جهت آگاهی از موقعیت پرسنل، موجودی از گروه خونی ها مختلف و همچنین تجهیزات پزشکی استفاده می‌شود.

تگ مورد استفاده در مدیریت انبار

این سبک از تگ ها جهت مدیریت بر روی کالا ها و همچنین موجودی انبار، آگاهی از میزان اجناس و افزون بر آن مکان نگهداری محصول و کالا می‌باشد. شایان ذکر است که این نوع تگ ها هزینه پایین تر و دقت بالاتری دارند.

تگ مورد استفاده در عوارضی ها

این نوع تگ ها در مواقعی که پرداخت غیر نقدی باشد کاربردهای فراوانی دارند. برای مثال زمانی که شما از مترو استفاده می‌کنید، در حقیقت شما پولی به صورت نقدی پرداخت نمی‌کنید بلکه تنها با زدن یک کارت و کم شدن اعتبار آن، این مشکل حل خواهد شد. همچنین در برخی از کشور ها یک تگ به شیشه اتومبیل ها چسبانده و در عوارضی، با نزدیک شده اتومبیل به تگ خوان، از اعتبار صاحب خودرو کم می‌شود.

موارد استفاده از تگ RFID

حال که با تگ RFID و نحوه کار آن آشنا شدید در ادامه به بررسی نحوه نصب آن بر روی خودرو می‌پردازیم:

شیوه نصب تگ RFID روی شیشه ماشین

برای نصب تگ بر روی شیشه جلوی ماشین می‌بایست چند مرحله را طی کرده تا نصب موفقی داشته باشید:

  • مرحله اول: ابتدا باید شرایط نصب را بسنجید به طوری که دستگاه RFID هر سمتی که قرار دارد، تگ نیز در همان سمت نصب شود همچنین باید به ارتفاع ریدر توجه داشته باشید که اگر در ارتفاع بالایی قرار داشت، تگ را در بالای شیشه نصب کنید. نکته قابل توجه این است که نباید تگ را روی شیشه های کناری نصب کنید و از نصب آن خودداری کنید.

مقاله پیشنهادی: هر آنچه باید درباره ریدر بلند RFID بدانیم

  • مرحله دوم: در مرحله بعدی باید دقت داشته باشید که فاصله مناسب برای نصب از هر طرف رعایت شده باشد. به طور استاندارد فاصله نصب تگ روی شیشه ماشین از کناره های شیشه، 1 اینچ یا 3 سانتی متر می‌باشد. همچنین شایان ذکر است که عملکرد تگ ها اگر در نزدیک فلز یا تگ های دیگری باشد، کاهش پیدا میکند.
  • مرحله سوم: حال که تمامی این موارد را تحت کنترل خود قرار دادید، زمان آماده سازی محل نصب رسیده است. برای این کار ابتدا باید محل نصب تگ را تمیز کرده و از تمیزی آن اطمینان داشته باشیم.
  • مرحله چهارم: قبل از نصب تگ باید دقت داشته باشید انگشت شما روی چسب آن کشیده نشده باشد و یا حتی خم و تا نشده باشد.
  • مرحله پنجم: برای نصب و چسباندن تگ ابتدا وسط تگ را چسبانده و سپس انگشت را به چپ و راست کشیده تا حبابی ایجاد نشود. همچنین دقت داشته باشید تا دیگر تگ را از روی شیشه جدا نکنید چراکه با کندن آن از روی شیشه باید تگ دیگری تهیه و جایگزین کنید.

در هنگام نصب به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. تگ های برچسبی نباید در حاشیه و اطراف شیشه و در فاصله کم از اطراف قرار گیرند.
  2. تگ های برچسبی را روی فویل های ضد آفتاب نچسبانید.
  3. از چسباندن تگ ها روی فلز و سطح رنگی خودداری کنید چرا که داخل سطح رنگ شده نیز ممکن است فلز به صورت ذرات وجود داشته باشد.

محل نصب شیشه خودرو را بیشتر بشناسید

نوار مشکی دور شیشه

در بعضی از شیشه های ماشین ها یک نوار مشکی وجود دارد که به صورت منقطع و نقطه نقطه و یا به صورت یکسره و یکپارچه دیده می‌شوند. جالب است بدانید وظیفه این نوار مشکی محافظت از شیشه ماشین در برابر اشعه و نور خورشید است. به همین خاطر تگ نباید روی این نوار نصب شود تا عملکرد تگ دچار اختلال نشود.

شیشه ماشین و روکش فلز

بعضی از شیشه های جلوی ماشین از ویژگی عملکرد فلزی یا قابلیت گرمایشی برخوردار هستند. این امر می‌تواند سبب کمتر شدن عملکرد تگ شود. در این صورت معمولا نزدیک یا پشت آینه عقب ماشین محل خوبی برای نصب است. حال اگر شرایط نصب روی شیشه جلوی ماشین مهیا نبود، می‌توانید روی چراغ ماشین تگ را نصب کنید. برای نصب روی چراغ توجه کنید که تگ از اطراف با متریال فلزی و.. حدود 5 سانت فاصله داشته باشد.

روش نصب تگ روی چراغ ماشین

  • مرحله اول: پیش از نصب تگ شما باید از تمیز بودن چراغ و محل نصب مطمئن باشید. اگر روی چراغ تمیز نبود با یک دستمال روی آن را تمیز کنید.
  • مرحله دوم: به چسب تگ توجه کنید. این چسب قبل از نصب به هیچ عنوان نباید دست خورده باشد.
  • مرحله سوم: به هیچ عنوان اقدام به کج و راست کردن و همچنین تا کردن تگ نکنید.
  • مرحله چهارم: برای چسباندن تگ ابتدا قسمت وسط تگ و سپس دو طرف آن را با کمک انگشت بچسبانید. توجه داشته باشید که برای گرفتن حباب زیر تگ برچسبی، باید از بخش وسط تگ یک بار به سمت راست و بار دوم از وسط به سمت چپ تگ با انگشت بکشید. این کار موجب از بین رفتن حباب تگ می‌شود.

روش فعال کردن تگ RFID پس از نصب

بعد از انجام عملیات نصب، زمانی نیاز است تا چسب فعال شود یا به اصطلاح عمل آید. این مدت زمان با توجه به دما و میزان رطوبت متغیر است. در بیشتر مواقع تا 80 درصد آن در 1 ساعت اول و مابقی آن پس از 24 ساعت استفاده تکمیل می‌شود.

نکته قابل توجه پس از نصب تگ این است که تا 24 ساعت به هیچ عنوان اقدام به شستن تگ نصب شده نکنید.

شیوه کندن تگ از سطح خودرو

در ابتدا به آرامی لایه رویی را از روی ماشین برداشته و توجه داشته باشید که برچسب و آنتن باقی مانده باشد. سپس مقداری محلول پاک کننده شیشه روی آن ریخته و اجازه دهید چند دقیقه خیس بخورد. در انتها با یک پارچه روی آن کشیده و لیبل را پاک کنید. این کار را تا زمانی که به طور کامل از بین برود ادامه دهید.

برای خرید تگ برچسبی یا تگ RFID به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • انتخاب بر اساس سایز و اندازه متناسب با نیاز شما
  • انتخاب بر اساس محل مورد استفاده از تگ
  • انتخاب بر اساس شرایط محیط نصب
  • انتخاب بر اساس مدل و نوع تگ
  • انتخاب بر اساس نوع فعالیت تگ

پارامترهایی که روی قیمت تگ تاثیر دارد

  1. برند تگ و کشور سازنده آن
  2. دارا بودن ویژگی TID
  3. حالت خرد شوندگی تگ
  4. تگ هارد باشد یا تگ کارتی
  5. نوع فعال یا نیمه فعال بودن آن
  6. مقاوم بودن در مقابل حرارت و گرما، ضربه و آب
  7. امنیت تگ

خرید تگ RFID دورژانس

برای خرید تگ RFID در برند های ایرانی و خارجی می‌توانید روی سایت دورژانس وارد شده و در بخش محصولات و یا از طریق شماره تماس ۷۲۲۳۹-۰۲۱ نسبت به خرید این کالا اقدام فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *