مطالب دورژانس

آشنایی با انواع درب زیر سقفی (سکشنال)

درب زیر سقفی | دورژانس

شاید تا به حال اسم درب سکشنال بارها به گوشتان خورده باشد. اما درب سکشنال یا زیر سقفی چیست؟ چه فرقی با کرکره برقی دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا درب زیر سقفی یا درب سکشنال را مورد بررسی قرار دهیم. همراه دورژانس بمانید.

درب زیر سقفی دارای طراحی خلاقانه ‌ای از درب‌ها می باشند که با فناوری‌های روز پیش رفته اما در مقابل ظاهر سنتی خود را نیز حفظ کرده‌ اند. از ویژگی های بارز این درب‌ها می توان به باز و بسته شدن آن ها به صورت عمودی و یا حرکت به زیر سقف اشاره کرد. همچنین به طور کلی درب های‌ اتوماتیک زیرسقفی از پنل ‌ها و یا صفحات جداگانه ساخته شده ‌اند که به جهت  بالا جمع می ‌شوند و به موازات سقف گاراژ قرار می ‌گیرند. درب سکشنال از ۳ تا ۸ بخش تشکیل شده که به وسیله یک‌سری لولای محکم در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند؛ همچنین چرخ‌ها به لبه‌های پنل‌ها وصل می‌شوند و اجازه حرکت درب، که به چارچوب و سقف نصب شده را به سمت بالا و پایین می‌دهند. ریل‌های موجود در اطراف این درب‌ها سبب می‌شوند که درب از حالت عمودی به حالت افقی در حین باز شدن درآید. از این نوع درب عموما برای پارکینگ استفاده می‌شود تا امنیت را برای ساکنین ساختمان فراهم کند.

درب زیر سقفی

به درب اتوماتیک بالارونده ، درب پنلی نیز گفته می‌شود که در سایزهای متنوع موجود هستند. به طور مثال، از کوچک ترین سایز با ارتفاع ۱۹۰۰ و عرض ۱۵۰۰ تا بزرگترین با ارتفاع ۳۷۰۰ و عرض ۹۰۰۰ در بازار قابل مشاهده هستند، البته حداکثر ارتفاع و عرض این نوع درب‌ها با توجه به استحکام و مواد مورد استفاده در ساخت درب تعیین می‌شود.

درب‌های سکشنال معمولا برمبنای سیستم پیچی یا فنری راه‌اندازی می‌شوند، البته بیشتر آن ها در حال ‌حاضر به شکل اتوماتیک باز و بسته می ‌شوند. اما توازن و تعادل باید در انواع درب رعایت شود تا بتوان آن‌ها را بصورت دستی نیز باز و بسته کرد.

پنل درب زیر سقفی در جنس‌ های متعددی وجود دارد که عبارت هستند از: فولاد، چوب، وینیل یا همان نوعی پلاستیک، آلومینیوم و شیشه. مواد مورد استفاده جهت ساخت درب سکشنال با توجه به نوع کاربری درب و بودجه شما مشخص می‌شود.

انواع درب زیر سقفی

همانطور که می‌دانید درب سکشنال نوعی از درب اتوماتیک بوده که در انواع گوناگون موجود است:

  • درب اتوماتیک گاراژ
  • درب اتوماتیک زیرسقفی
  • درب سکشنال صنعتی
  • درب سکشنال ‍‌پارکینگی

درب اتوماتیک گاراژ

درب اتوماتیک گاراژ با توجه به ارتفاع و عرض درب از پنل‌هایی در سایزهای متفاوت ساخته می‌شود. یک درب گاراژ استاندارد از ۴ یا ۵ پنل ساخته شده که به سمت بالا باز می‌شود و با استفاده از فنر وزن درب را خنثی می‌کنند.

انواع درب زیر سقفی - درب سکشنال گاراژ

درب اتوماتیک زیر سقفی به صورت یک تکه

درب اتوماتیک زیرسقفی یک تکه بصورت کشویی زیر سقف جمع می‌شود تا یک ورودی کاملا باز داشته باشید. این درب‌ها به آسانی زیر سقف پارکینگ جای می‌گیرند. در این نوع درب از حداکثر فضای موجود در پارکینگ استفاده کرده و تا ۵ سانتی‌متر از ‍‍‌پشت درب می‌توان ماشین پارک کرد. درب اتوماتیک زیرسقفی کاملا مقرون به صرفه و کم صدا بوده در نتیجه برای استفاده در پارکینگ‌های مسکونی بسیار مناسب است.

انواع درب زیر سقفی - درب سکشنال یک تکه

درب زیر سقفی صنعتی

درب سکشنال صنعتی (Sectional door) همانطور از نام آن مشخص است برای مکان‌های صنعتی، کارخانه‌ها و نمایشگاه‌ها مناسب است و در دو نوع سقفی و عمودی وجود دارد. با فشار دادن یک دکمه به آسانی می‌توانید درب سکشنال صنعتی را باز و بسته کنید. شما می‌توانید این نوع درب‌ها را که از ساندویچ پنل بسیار سبک بوده سفارش دهید تا در حین باز و بسته شدن حداقل تولید سر و صدا را داشته باشد.

انواع درب زیر سقفی - درب سکشنال صنعتی

درب زیر سقفی ‍‌پارکینگی چند تکه

اگر رفت ‌و ‌آمد در محل پارکینگ و همچنین محل کار و یا سکونت شما بسیار است توصیه می ‌شود از درب زیر سقفی پارکینگی چند تکه استفاده کنید. نحوه عملکرد این نوع درب ‌ها به این شکل است که فنرهای هم ‌تراز بسیار قوی در این نوع درب فشار مضاعف را کمتر کرده و سبب ایجاد تعادل در وزن می‌شوند. این نوع از درب نسبت به انواع دیگر استهلاک بسیار کمی دارد که این مزیت را مدیون وجود ریل ‌های نگه دارنده و چرخ‌ های ضد سایش است.

انواع درب زیر سقفی - درب سکشنال چند تکه

مزایای درب بالا رونده زیر سقفی

درب‌های بالارونده چند تکه همانطور که قبلا اشاره کردیم نوعی از درب‌های اتوماتیک هستند که مزایای بی‌شماری برای آنها وجود دارد. در این میان برخی از مزایای درب اتوماتیک بالا رونده و درب اتوماتیک زیرسقفی را بصورت خلاصه بیان می‌کنیم تا با کارآیی آنها بیشتر آشنا شوید.

برخلاف سایر درب‌ها این نوع از درب‌های اتوماتیک فضای خارج پارکینگ را اشغال نمی‌کنند و راننده می‌تواند ماشین را نزدیک به درب پارک کند.

  • استفاده از پنل‌های متعدد میزان فشار روی چرخ‌ها را به حداقل می‌رساند.
  • نصب و راه‌اندازی درب‌ سکشنال بسیار آسان است.
  • قابلیت باز و بسته شدن با ریموت کنترل و صرفه‌جویی در وقت و انرژی افراد.
  • در صورت آسیب دیدن پنل‌ها، تعمیرات آنها کاملا مقرون بصرفه است.
  • برخورداری از امنیت بالا.
  • استفاده بهینه از حداکثر فضای داخلی پارکینگ به علت اینکه کلیه پنل‌های موجود بصورت اتوماتیک به زیر سقف پارکینگ می‌روند و یا بصورت رول جمع می‌شوند.
  • استحکام بالا و مقاومت در برابر وزش بادهای شدید، نور و آتش.
  • ظاهری مدرن که زیبایی نمای ساختمان را دوچندان می‌کند.
  • حداقل مصرف انرژی و کاهش لرزش و صدا.
  • وجود سنسور حرکتی جهت ممانعت از برخورد با موانع.
  • امکان نصب درب آدم‌رو در داخل درب اتوماتیک بالارونده صنعتی.
  • با استحکام و طول عمر بالا.
  • دارای سنسور ضد سقوط. به این معنا که اگر فنرهای درب به درستی کار نکنند سیستم موجود مانع از سقوط درب و بروز صدمات ناشی از آن می‌شود.

نحوه عملکرد درب سکشنال زیر سقفی

عملکرد درب‌های بالارونده به دو صورت است:

عملکرد با دخالت دستی و دستی

به علت وجود فنرهای مستحکم این درب‌ها را می‌توان به شیوه دستی باز و بسته کرد. دستگیره دوطرفه باعث سهولت در باز و بسته‌شدن دستی درب می‌شود.

عملکرد خود کار و اتوماتیک

عملکرد درب اتوماتیک و یا درب زیر سقفی به این شکل است که به وسیله فنر های هم ‌تراز و ریل‌های تعبیه شده در آن، درب زیر سقف جمع می‌شود و کمترین فضا را در پارکینگ اشغال می‌ کند. به همین علت به افرادی که با محدودیت فضا مواجه هستند توصیه می‌شود از این نوع درب ‌ها استفاده کنند.

قطعات موجود در درب زیر سقفی

سیستم‌های بکار رفته در درب گاراژ پیچیده نیستند اما صرفا از یک درب و ریموت کنترل تشکیل نشده‌اند. لوازم و تجهیزات درب زیر سقفی پارکینگی از تنوع گسترده ‌ای برخوردار است که بر عملکرد و ایمنی درب شما اثر گذار خواهد بود.

بازیگر اصلی این فیلم درب است که بزرگترین و قابل مشاهده‌ترین بخش بشمار می‌آید. درب‌ها با توجه به نوع کاربری پارکینگ از تعداد پنل‌های متفاوت تشکیل شده‌اند بطور مثال برای درب مخصوص پارک یک اتومبیل ۲ تا ۳ متر عرض و ارتفاع در نظر گرفته می‌شود. در نتیجه تعداد پنل درب اتوماتیک زیر سقفی کاملا֓ بستگی به بزرگی و کوچکی مکان مور استفاده دارد.

مهمترین قسمت درب پارکینگ تابلو فرمان آن است که به برق و اندکی هوش مصنوعی نیاز دارد تا بدرستی کار کند. تابلو فرمان موتور درب سکشنال صنعتی (industrial sectional doors) دارای پیچیدگی می باشد و در نگهداری آن باید دقت شود تا بروز حوادث و هزینه های احتمالی جلوگیری شود.

از دیگر لوازم بکار رفته در درب سکشنال فنرهای فلزی هستند که در بالا بردن و پایین آوردن درب گاراژ باید وزن نسبتا֓ زیادی را تحمل کنند. فنرها در دو نوع پیچشی و صاف وجود دارند. فنرهای پیچشی رایج‌ترین نوع آن بوده که بالای درب پارکینگ قرار می‌گیرند. فنرهای صاف در امتداد قسمتی از زنجیر در دو طرف به حرکت درمی‌آیند. فنرهای پیچشی انرژی خود را از پیچ خوردن و فنرهای صاف انرژی خود را از کشیده شدن بدست می‌آورند.

محفظه استوانه‌ای یا Tube Shaft مستقیما در قسمت بالای درب قرار می‌گیرد بطوریکه فنرهای پیچشی دور آن جمع می‌شوند و درب را بالا می‌برند. پس صرفا در صورت استفاده از فنرهای پیچشی به این محفظه نیاز خواهید داشت.

درام قرار گرفته در دو قسمت انتهایی این استوانه در حین بالا و پایین رفتن درب می‌چرخند که همین امر سبب چرخش کابل‌ها، ثابت ماندن درب و ایجاد تعادل در کل سیستم درب می‌شود.

کابل‌های بالابر در هر طرف بصورت عمودی از بالا به پایین حرکت می‌کنند. هر کابل در قسمت پایین به درب و در قسمت بالا به درام متصل می‌شود. در حقیقت این کابل‌ها اتصالاتی هستند که نیرو را از فنر‌ها منتقل می‌کنند تا درب به آسانی بلند شود.

همانند یک ریل قطار، شیارهای موجود در درب همه چیز را در یک مسیر درست هدایت می‌کنند. شیارها از جنس استیل بوده که محل قرار گرفتن غلتک‌ها و هدایت آنها به سمت بالا و پایین هستند.

غلتک‌ها در امتداد شیارها حرکت می‌کنند که همین امر امکان باز و بسته شدن با حداقل صدا را برای درب فراهم می‌کند. این غلتک‌ها از جنس استیل یا نایلون هستند. تصور عموم بر آن است که جنس نایلونی غلتک‌ها صدای کمتری تولید می‌کند اما بهتر است بدانید که تعداد یاتاقان‌های موجود در هر غلتک بر‌روی صدای تولیدی اثر می‌گذارد و نه جنس آن.

نگه‌دارنده درب اتوماتیک بالارونده یک قطعه فلزی، پلاستیکی یا آلومینیومی است که در امتداد قسمت پایین درب در حرکت است تا درب را بطور کامل بسته نگه دارد.

تمام درب‌های اتوماتیک که وارد بازار شده‌اند دارای سنسور های مادون قرمز هستند که می‌توانند تشخیص دهند مانعی بر سر راه درب قرار دارد یا خیر. بدین‌صورت از بسته شدن ناگهانی درب بر‌روی حیوانات، افراد و اشیاء جلوگیری بعمل می‌آید. سنسورها معمولا جعبه‌های کوچکی هستند که در دو طرف درب نصب می‌شوند.

تعمیر درب زیر سقفی

در این دنیای پیشرفته بشر هرروزه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند، برای حل برخی از این مشکلات خودش وارد عمل می‌شود اما جهت رفع مسا‌ئل تخصصی باید از یک متخصص در زمینه مورد نظر کمک بگیرد. 

تعمیر درب‌ زیر سقفی هم کار آسانی نیست به همین علت توصیه می‌کنیم که در صورت خرابی با متخصصین و تکنسین های ما در این زمینه در تماس باشید و از آنها کمک بگیرید. در هر صورت خالی از لطف نیست اگر برخی نکات را در رابطه با تعمیر درب اتوماتیک بالارونده را به شما ارائه دهیم تا با خیالی آسوده در این راه قدم بردارید. در ادامه با ما همراه شوید تا نگاهی به رایج‌ترین تعمیرات درب سکشنال  و نحوه تعمیر آنها بیاندازیم. 

ریل‌های فلزی داخل  درب گاراژ را بررسی کنید. به قلاب‌هایی که این ریل‌ها را برروی دیوار نگه می‌دارند نگاهی بیندازید. اگر شل هستند و لق می‌زنند، پیچ و مهره‌ها را درون قلاب محکم کنید. 

درب اتوماتیک زیرسقفی را بسته و ریل‌ها را با توجه به وجود فرورفتگی و پیچ خوردگی بررسی کنید. اگر نقاط آسیب‌دیده وجود دارند به آسانی با استفاده از چکش لاستیکی یا چوبی آنها را تعمیر کرده اما اگر میزان خرابی گسترده است باید ریل‌ها را تعویض کنید.

شیارها را با استفاده از تراز بررسی کنید تا مطمئن شوید هم‌تراز بوده و در یک سطح قرار گرفته‌اند. اگر شیارها به درستی تراز نشده باشند امکان دارد شل شوند و مشکلاتی ایجاد کنند.

زنگ نه تنها برروی ظاهر درب تأثیر می‌گذارد بلکه عملکرد آن را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. زنگ زدگی یا خوردگی اغلباٌ زمانی رخ می‌دهد که آهن در مدت زمان طولانی در معرض آب یا هوا قرار بگیرد. جهت رهایی از آن، صابون ظرفشویی استفاده کرده و ناحیه موردنظر را پاک کنید؛ همچنین می‌توانید یک پارچه را با سرکه خیس کرده و در قسمت زنگ زده بکشید تا پاک شود. قبل از اینکه دست به این کارها بزنید حتما ضمانت‌ نامه درب را مطالعه کنید تا مطلع شوید که اجازه استفاده از این شیوه‌ های ساده را دارید یا خیر.

جیر جیر کردن صفحات و شل شدن قطعات از جمله مشکلات برخی درب‌ ها هستند که با یک روغن کاری ساده حل می‌شوند.

در اطراف اکثر درب‌ ها نوعی درزگیر بعنوان عایق نصب می‌شود که در صورت بروز مشکلاتی نظیر ورود هوای سرد یا سروصدا بهتر است آن را بررسی کرده و تعویض کنید.

در صورتیکه از ریموت استفاده می‌کنید و درب باز می‌ماند اولین کاری که باید انجام دهید چک کردن چشم الکتریکی درب است زیرا امکان دارد با گذشت زمان کثیف شده باشد. از آنجاییکه چشم الکتریکی این درب‌ها شیشه‌ای هستند باید در حین تمیز کردن دقت کرده و مطمئن شوید که از یک پارچه نرم همراه با اندکی مواد پاک‌کننده استفاده کرده‌اید تا آسیب مضاعف ایجاد نکنید.

خدمات تعمیر درب برقی دورژانس

برای تعمیر درب اتوماتیک و درب های اتوماتیک بالارونده می توانید با کمک تعمیرکاران و تکنسین های ما با هزینه مناسب در ارتباط باشید. فک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *