راهبند ستونی, راهبند میله ای, مطالب دورژانس

تفاوت راهبند مکانیکی با راهبند هیدرولیکی

تفاوت راهبند مکانیکی و هیدرولیکی دورژانس : خرید و خدمات انواع راهبند شبانه روزی

تفاوت راهبند الکترومکانیک با هیدرولیک

در این مقاله از دورژانس قصد داریم تفاوت راهبند مکانیکی و هیدرولیکی را شرح دهیم، ابتدا با مقدمه ای در مورد انواع راهبندها آن مبحث را توضیح خواهیم داد. در گذشته محدوده شهرها توسط حصار و دیوار از هم جدا می‌شد. هر شهر دارای چندین دروازه برای عبور و مرور افراد و هر دروازه دارای چند نگهبان بوده که وظیفه حفاظت از شهر را بر عهده داشته‌اند. اگر توجه کرده باشید هنوز در شهرهایی مثل شیراز و اصفهان آثاری از دروازه‌های قدیمی بر جای مانده است.

امروزه با نصب انواع راهبند در میان راه جاده‌ها و ورودی شهرها با کنترل تردد افراد امنیت ایجاد می‌شود. در واقع در جامعه شهری امروز راهبندها با مدل‌های مختلف جایگزین دروازه و نگهبان شده است.

مساله حائز اهمیت دیگر این است که استفاده از راهبندهای اتوماتیک بسیار مقرون به صرفه‌تر از روش‌های قدیمی حفاظت از دروازه های شهری است. تصور کنید با فشردن یک دکمه امکان ورود فراهم می‌شود و یا با تشخیص خودکار مانع، راهبند باز یا بسته می‌شود. مسلما هم اتلاف وقت نشده و هم در هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی صرفه‌جویی خواهد شد.

انواع راهبند و کاربردهای آن

راهبندهای اتوماتیک از نظر شکل ظاهری به دو دسته تقسیم می‌شوند: راهبند میله‌ای (بازویی/ اهرمی) و راهبند ستونی (بولارد).

پرکاربرد‌ترین و رایج‌ترین نوع راهبند، راهبند میله‌ای یا اهرمی/ بازویی است. حتما به دفعات در ورودی پارکینگ‌ها، مجتمع‌ها و ادارات راهبندهای میله‌ای را دیده‌اید. این مدل راهبند بیشتر جهت جلوگیری از ورود و خروج غیر مجاز و هشدار به خودروها بکار می‌رود . چون در مقابل ضربه و برخورد سنگین مقاومت بالایی ندارد مناسب مراکز حساس امنیتی و نظامی نمی‌باشد.

اما راهبند ستونی علاوه بر کنترل عبور و مرور خودرو، قابلیت جلوگیری از حملات تروریستی در مناطق حساس نظامی و امنیتی، سفارتخانه‌ها، پارکینگ ارگان‌های دولتی و … را هم دارد.

از نظر نوع موتور و عملکرد آن می توانیم راهبندهای اتوماتیک را به دو دسته تقسیم کنیم. راهبندهای الکترومکانیک و هیدرولیک که هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارند.

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که تفاوت این دو راهبند در چیست؟ با ما در سایت دورژانس همراه باشید تا در این مقاله تفاوت‌های راهبند الکترومکانیک و هیدرولیک را مورد بررسی قرار دهیم.

راهبند الکترومکانیک چیست؟

این نوع راهبند یک موتور الکتریکی دارد که از طریق آن می توان حرکت میله راهبند را مدیریت کرد. در واقع قدرت موتور به جعبه دنده یا همان گیربکس منتقل شده و گیربکس باید نسبت قدرت و سرعت شفت را طوری تنظیم کند که بوم تا حد مجاز بالا و پایین حرکت کند.

مرکز چرخش بوم راهبند دارای یک سوراخ دنده‌دار است که بر روی شفت خروجی جعبه دنده متصل می شود. از این طریق زنجیره انتقال قدرت کامل شده و نیروی محرکه موتور به میله راهبند منتقل می شود.

در راهبند ستونی (بولارد) الکترومکانیک هم بالا آمدن ستون بر عهده موتور الکتریکی و گیربکس است.

اجزای راهبند الکترومکانیک

بخش‌های اصلی راهبند الکترومکانیکی شامل موارد زیر است:

  • بوم راهبند
  • لیمیت سوییچ ها
  • استاپ مکانیکی
  • خلاص کن دستی
  • مجموعه موتور الکتریکی و جعبه دنده
  • فنر تعادل
  • پلیت اتصال فنر به اهرم
  • مدار فرمان الکترونیک
  • پایه پلیت
  • بدنه راهبند (شاسی)
  • خلاص کن دستی برای هنگام قطع برق   

 مدار فرمان الکترونیک

ولتاژ تغذیه موتور در راهبند مکانیکی ۲۲۰ ولت متناوب و یا ۲۴ ولت مستقیم است. این راهبندها ارزان‌تر از راهبندهای هیدرولیک هستند اما برای اماکن پر تردد مناسب نیستند.

راهبند هیدرولیک چیست؟

از طریق فشار بر مایع نیرویی ایجاد می‌شود که به آن هیدرولیک می‌گویند. در واقع هیدرولیک به معنای انجام کار توسط یک مایع تحت فشار است. در راهبندهای ستونی ( بولارد چیست ) هیدرولیک، پمپ هیدرولیکی ستون استوانه‌ای بولارد را بالا می‌برد.

سیستم‌های هیدرولیک مزایای بیشماری دارند. با دورژانس همراه باشید تا از این مزایا مطلع شوید.

مزایای سیستم هیدرولیک

چنانچه قصد تهیه جک پارکینگی یا راهبند هیدرولیک دارید در ابتدا باید با مزایای آن آشنا شوید.

به طور کلی تمامی سیستم‌های هیدرولیک دارای قدرت بالایی هستند. به عنوان مثال حتی پمپ‌های کوچک (به لحاظ وزن و حجم) نیز قادر به تولید نیروی زیادی می‌باشند. یک پمپ هیدرولیک ممکن است یک پنجم وزن یک موتور مکانیکی را داشته باشد اما نیروی تولیدی هر دو یک اندازه است.

اجزای راهبند هیدرولیک

راهبندهای هیدرولیکی دارای بخش‌های مختلفی هستند که شامل موارد زیر است:

  • سیلندر هیدرولیک
  • پیستون
  • منبع تغذیه
  • مدار فرمان الکترونیکی
  • انکودر
  • محفظه راهبند
  • شیلنگ‌های اتصال پمپ به سیلندر
  • بخش هیدرولیک که شامل موتور، پمپ و مخزن روغن است
  • خلاص کن دستی برای مواقع ضروری

کدام راهبند مناسب‌تر است؟ راهبند الکترومکانیکی یا راهبند هیدرولیک

برای انتخاب یک راهبند مناسب باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید.

  • طول و عرض مسیری که قرار است راهبند را نصب کنید مدنظر قرار دهید. بهتر است برای مسیرهای عریض بیشتر از 4 متر از راهبندهای هیدرولیک استفاده کنید.
  • مهم‌ترین فاکتور میزان تردد است. طراحی موتورهای راهبند با قابلیت‌های مختلف بر اساس میزان تردد انجام می‌شود. راهبندهای هیدرولیک برای تردد زیاد و مناطق عمومی شلوغ مناسب‌تر هستند.
  • قیمت راهبند که با توجه به برند و کارایی آن تعیین می‌شود. راهبندهای مکانیکی قیمت کمتری نسبت به راهبندهای هیدرولیک دارند.

حتما این را می‌دانید که برندهای معروفی مانند فک، فادینی، جنیوس نسبت به برندهای داخلی سیماران، بتا و...... گران‌تر بوده و در مقابل کیفیت و توانایی‌های بالاتری دارند.

انواع راهبندهای ایتالیایی با کیفیت و مرغوب مانند فک، جنیوس، فادینی و مگنتیک در دورژانس با گارانتی و خدمات پس از فروش عرضه می‌شود. شرکت دورژانس عرضه کننده انواع تجهیزات سیستم کنترل تردد، دسترسی و تجهیزات امنیتی در کشور است.

نتیجه گیری

با توجه به توضیحات گفته شده در بالا به این نتیجه می‌رسیم که عمده تفاوت راهبندهای الکترومکانیک و هیدرولیک در تجهیزات و اساس کارکرد آن‌ها است.

راهبندهای هیدرولیک علاوه بر موتور الکترونیکی دارای پمپ و محفظه روغن و سیلندر می‌باشند و اساس کارکرد فشار روغن در سیلندر است. راهبند هیدرولیک استهلاک کمتری نسبت به راهبندهای الکترومکانیک داشته و برای محیط‌های پرتردد مناسب‌تر است.

در مقابل راهبندهای مکانیکی با انواع تکنولوژی‌های مدارهاي الكترونيكي سازگاری دارند و به همین علت کنترل بالایی بر روی عملکرد راهبند دارند. اساس کارکرد این مدل راهبند چرخ دنده‌ها هستند و برای مناطق با تردد کم یا متوسط مناسب هستند.

در سیستم‌‌های هیدرولیک تعداد قطعات کمتر از سیستم‌‌های مکانیکی است و هر زمان لازم باشد می‌توان حرکت خطی یا دورانی با قدرت زیاد و کنترل همه جانبه ایجاد کرد. همچنین در سیستم‌های هیدرولیک با اعمال نیروی کم می‌توان به نیروی بیشتر و دقیق‌تری دست پیدا کرد و نیروهای خروجی عظیم را با اعمال نیروی کم تحت کنترل در آورد.

امیدواریم اطلاعات داده شده برای آشنایی شما با سیستم عملکرد راهبندها کافی باشد. چنانچه قصد انتخاب و خرید یک راهبند باکیفیت و با قیمت مناسب دارید با ما در دورژانس در ارتباط باشید. کارشناسان ما به‌صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات و راهنمایی رایگان به مشتریان محترم می‌باشند.

خدمات شبانه روزی درب اتوماتیک و راهبند

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *